2009 20/03

Shopping i Amsterdam: Marknader.

Tycker ni att det är kul att gå på marknader? Det finns 21 marknader i Amsterdam och varje marknad har sin specialitet. Här tänkte jag tipsa om några av dem:

marknad7marknad3marknad8

1. Albert Cuypmarkt

Var: Albert Cuypstraat, de Pijp

När: Må-Lö

Albert Cuypmarkt är Amsterdams mest kända marknad. Den är också en av de billigaste! Där hittar ni verkligen allt: livsmedel, kryddor, blommor, kläder, skor, väskor, accessoarer, hudvårdsprodukter, möbler och mycket annat. Även om man inte gillar marknader speciellt mycket, så kan det vara en upplevelse att bara ta en promenad där! Området de Pijp är hur mysigt som helst!

2. Antiekmarkt De Looier

Var: Elandsgracht 109, Jordaan

När: Må-To, Lö-Sö

Den här marknaden är en av Amsterdams inomhusmarknader. Där hittar ni massor med antikviteter, målningar, dockor, porslin, myntsamlingar, klockor och mycket annat.

3. Art Plein Spui

Var: Spuiplein

När:

En utomhusmarknad. Där hittar ni målningar, smycken, keramik och mycket annat. Det roligaste med den här marknaden är att konstnärerna själva säljer sina verk.

4. Biologische Boerenmarkt op de Noordermarkt

Var: Noordermarkt, Jordaan

När:

En helt underbar marknad för de som gillar ekologiskt. Där hittar ni ett stort utbud av ostar och mejeriprodukter, fisk, kött och korvar, frukt och grönsaker, bröd, kryddor och mycket annat. Gå dit tidigt på förmiddagen!

5. Bloemenmarkt

Var: Singel

När: Dagligen

Där hittar ni ett enormt utbud av blommor, lökar, frön och suvenirer.

6. Boekenmarkt

Var: Oudemanhuispoort

När: Må-Lö

Där hittar ni ett stort utbud av alla möjliga böcker.

7. Noordermarkt Antiques Market

Var: Noordermarkt, Jordaan.

När: Må morgon och Lö 9:00-16:00

Den här marknaden påminner om en loppis. Där kan man verkligen hitta allt möjligt: second hand kläder, smycken, möbler, böcker, leksaker och mycket annat.

8. Westerstraat Markt

Var: Westerstraat, Jordaan.

När: Må morgon

Där hittar ni ett stort utbud av kläder, tyg, skor, livsmedel, blommor och mycket annat. Kom till marknaden tidigt, den stänger vid lunchtid!

Similar Articles

12 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat