2009 16/06

Shopping i Amsterdam: en guide över secondhand- och vintagebutiker + marknader

secondhand

Amsterdam är rena paradiset för alla som älskar secondhand och vintage! Här är min guide över butiker och marknader som säljer secondhand- och vintagekläder, skor och accessoarer.

Laura Dolls

En helt underbar butik som specialiseras på 50-tals kläder. Där hittar ni framför allt mycket glitter och glamour, brud- och coctailklänningar, toppar, skor, hattar och andra accessoarer. Läs mer rom Laura Dolls här.

Wolvenstraat 6.

de9gatornaLAURADOLLS

Lady Day

En rolig butik, som specialiseras på 50-, 60- och 70-tals vintage. Utbudet är stort och består av kläder för män, kvinnor och barn. Där hittar ni bekväma t-shirts, söta toppar, kostymer, ytterkläder, cocktailklänningar och mycket mer. Läs mer om Lady Day här.

Hartenstraat 9

ladyday1

Zipper

I butiken hittar ni secondhand- och vintagekläder från 50-, 60-, 70- och 80-talet. Där finns det allt från basplagg till snygga partykläder. Läs mer om Zipper här.

Huidenstraat 7 och Nieuwe Hoogstraat 8

Episode

Butiken specialiseras på 70- och 80-tals kläder, men det finns också en del plagg från 60- och 50-talet. Där hittar ni kläder för män, kvinnor och barn. I butiken finns det allt från basplagg till snygga partykläder samt massor med accessoarer: smycken, bälten, halsdukar, hattar, väskor och skor. Läs mer om Episode här.

Berenstraat 1 och Waterlooplein 1

episode

Time Machine

En liten mysig butik, som säljer både kläder och skor. Utbudet av skor är stort och det finns massor med snyggt att fynda där.

secondhand1

Marknaden på Waterlooplein

En stor loppmarknad som specialiseras på kläder. Utbudet består av secondhandkläder, väskor, skor, accessoarer och mycket annat.

Waterlooplein

marknadenvidWaterlooplein

Noordermarkt Antiques Market

Den här marknaden påminner om en loppis. Där kan man verkligen hitta allt möjligt: secondhandkläder, smycken, möbler, böcker, leksaker och mycket annat. Marknaden har öppet: Må morgon och Lö 9:00-16:00.

Noordermarkt, Jordaan

Albert Cuypmarkt

Albert Cuypmarkt är den mest kända marknaden i Amsterdam. Den är också en av de billigaste! Där hittar ni verkligen allt: livsmedel, kryddor, blommor, kläder, skor, väskor, accessoarer, hudvårdsprodukter, möbler och secondhand. Marknaden har öppet: Må-Lö.

Albert Cuypstraat, de Pijp

Vintage Home

En helt underbar butik som säljer vintagemöbler. Läs mer om Vintage Home här.

Daniel Stalpertstraat 97

Van hier tot Tokio

En butik som säljer japanska antikmöbler, kimono, dockor och mycket annat. Läs mer om butiken här.

Prinsengracht 262

snc13344

De flesta av de secondhandbutiker som jag tipsat om ligger på ”the 9 streets”, ett av Amsterdams mysigaste shoppingområden.

Similar Articles

15 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat