2009 18/06

Vad tycker ni om coffeeshops?

coffeeshop3

Oavsett vad man har för inställning till lätta droger och Nederländernas narkotikapolitik är coffeeshops något som väcker intresse hos många. Det finns verkligen mängder av olika coffeeshops i stan, en del är mysiga och fina, en del är väldigt flummiga, som till exempel den som ni ser på bilden ovan (Den ser snarare ut som en liten affär där man säljer gamla prylar, än en coffeeshop, tycker jag.), andra bjuder på hög musik och en aning speciell miljö. Visste ni att 25 % av turister som kommer till Amsterdam besöker en coffeeshop? Det märkliga med det hela, kan man tycka, är att dessa turister orsakar mycket mindre problem än de som dricker alkohol. Eller märkligt och märkligt. Det beror så klart på vad man har för inställning till cannabis/hasch och dess användning. De flesta känner till att coffeeshop i Amsterdam inte är ett ställe där man sitter och fikar, utan ett ställe där cannabis och hasch säljs och röks öppet. Många tror dock att cannabis och hasch är legaliserade i Nederländerna, vilket är fel. De är inte fullt ut legaliserade utan tolereras under diskreta former! Förutom det så finns det en hel del regler som gäller i coffeeshops. Det är inte heller något som alla känner till. Av någon konstig anledning så tror många att Amsterdam är en stad där allting är soft och tillåtet och har ibland en helt fel bild av hur det egentligen är här.

8 kommentarer

 • tack sötnos 🙂

  kram

  ninas senaste blogginlägg..Shake, shake, shake

 • Jeg synes det er bedre at de har coffeeshops enn at folk sitter over alt på gata og røyker. De ser jo ut som vanlige cafeer, og det er sikkert koselig der for de som er i det miljøet.

  Maries senaste blogginlägg..My words are blank.

 • Första gången jag var på en coffeeshop blev jag väldigt överraskad. Hade väntat mig att det skulle vara som en pub med hög musik och stökiga, fientligt inställda människor. Istället var det väldigt avslappnat med vänliga besökare och trevlig personal. Folk sitter och pratar lågmält eller är tysta, musik på låg volym och ingen har bråttom med något. Perfekt för oss lite äldre! Längtar tillbaka till Amsterdam!

  Finns säkert coffeeshops som mer riktar sig till ungdomar och turister också där det kan vara lite stökigare men så våldsamt som på en pub har svårt att tro det skulle bli.

 • Problemet är väl att det är lagligt att sälja men inte lagligt för ”langaren” att ta cannabiset till själva coffeeshopen! Så var det iaf när jag bodde där. Ellr jag bodde ju inte i Amsterdam men i Haag. Hade en kompis som jobbade där och då kom de alltid langarna in till coffeeshopen bakvägen med cannabiset väl dolt.

  Vad jag tycker om det; Det skulle ALDRIG få tillåtas i Sverige – jag har svårt att tro att det skulle göra det – men av min erfarenhet i holland så verkar det ju inte direkt störa nån..

  Emma says style, love & rock and roll.s senaste blogginlägg..GALEN DAG.

 • så länge de sköter sig tycker jag att det är ok. men så fort det blir för mycket av något tycker jag inte om det!

  Fannys senaste blogginlägg..<3

 • Oj, jag hade nog gått in där ovetandes och bett om en kaffe latte…

  Sofies senaste blogginlägg..Redo för beachen!

 • Intressant! Jag trodde verkligen att lagarna var mer slappa än så. Men det är väl bra att de inte är det, antar jag. Och för övrigt verkar Amsterdam vara en jävligt spännande stad. Synd att det enda jag har sett av den är den smått fantastiska flygplatsen.

  AnnaLBs senaste blogginlägg..Midsummer outside

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat