2009 19/03

UPC ger sig inte!

I morse fick vi ett brev från UPC.

Nu måste jag bara berätta hur mycket jag ”älskar” det här företaget! Så här är det. UPC är en av Nederländernas största bredbandsoperatörer. När vi flyttade till Amsterdam så hade vi rena turen med att hitta lägenhet, men det har man ju inte jämt. Det fanns inget Internet i lägenheten. Så min pojkvän kollade upp vad det fanns för operatörer och valde UPC. Det skulle ta några veckor för att få det fixat.

Veckorna gick. Det hände ingenting. O. ringde dit och det visade sig att beställningen hade slarvats bort. ”Sånt där händer ofta när man beställer på nätet.”- fick vi höra. Tiden gick. Vi ringde dit igen och fick veta att de skulle först kolla upp om det gick att ha UPC i vårt hus. En tekniker dök upp en dag och det visade sig att det var möjligt att ha UPC i huset, men inte i vår lägenhet. ”Ok” tänkte vi och beställde TV och Internet hos ett annat företag.

En dag fick vi en leverans. Jag blev så himla glad då, för jag trodde att leveransen var från det andra företaget. Det var det inte. Det var boxar från UPC. Jag gick till posten och skickade tillbaka boxarna dagen efter.

Sen hände följande: UPC drog pengar för boxarna från min pojkväns konto. Varför dra pengar för tjänster som inte går att ha? O. ringde UPC igen. Pengarna skulle han få tillbaka om 8 veckor! Tiden gick… O. ringde UPC än en gång. Det visade sig att den person som han pratat med sist gjort nåt fel. Men då fick han råd om att gå till banken och lösa problemet själv genom banken. Vad glada vi blev när vi lyckades med det!

Sedan hände följande: UPC skickade ett brev till, där det stod att vi skulle skicka tillbaka boxarna, annars skulle de skicka en faktura. O. fick ringa dit igen och förklara allt från början. Då skulle vi skicka postkvitton på att vi skickat tillbaka boxarna, vilket vi också gjorde.

Några dagar senare: Ett brev till om att vi MÅSTE skicka tillbaks boxarna, annars… → Mer tjafs. Det visade sig att UPC tappat kvittona. Men tack och lov hittade de boxarna till slut. Det var nån gång i januari. Boxarna skickade jag tillbaka i början på november.

Nästa månad fick vi en ny faktura. Varje gång var man tvungen att ringa dit och bråka. Jävligt mycket ringande har det blivit! Varje gång lovade de att allt skulle lösa sig. Det har blivit värsta kalabaliken med andra ord och O. tänkte till och med stämma dem.

Det hela slutade med att UPC bad om ursäkt och en dag fick vi blommor hemskickade. Det var precis den dagen, när jag fick min konstiga allergichock. Som jag fortfarande inte vet orsaken till. Hur som helst, så lovade UPC till slut att de skulle ALDRIG MER höra av sig till oss.

Tänk er hur vi skrattade när vi fick ett brev från dem imorse!

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat