2009 20/04

Så här fungerar det: Coffeeshops

De flesta vet att Coffeeshop i Amsterdam betyder ett ställe där cannabis och hasch säljs och röks öppet.

Cannabis och hasch är inte fullt ut legaliserade i Nederländerna, som många tror, utan tolereras under diskreta former!

Det finns mängder av olika coffeeshops i Amsterdam. En del är lugna och mysiga, de andra bjuder på hög musik. I vissa coffeeshops finns det datorer, där man kan surfa. Precis som på ett vanligt café kan man köpa kaffe, läsk och snacks.

Sedan något år tillbaka serverar inte coffeeshops alkohol, dessutom är det förbjudet att röka vanliga cigaretter inomhus, villket är egentligen helt absurt. På de flesta coffeeshops får man röka från eget medhavt cannabis. Hårdare droger är strikt förbjudna och säljs inte i coffeeshops, som vissa tror.

Regler som gäller i coffeeshops:

-Åldersgräns 18 år
-Alkohol och hårda droger är strikt förbjudna
-Agressivt beteende är inte tillåtet
-Att röka tobak inomhus är förbjudet
-Ingen försäljning av egna varor

Alla coffeeshops säljer olika sorters marijuana och hasch. Man får en meny och väljer själv det man vill ha. Priset varierar beroende på kvalitet och exklusivitet. Man kan alltid fråga personalen om styrka och effekt och annat man undrar.

Ca 25 % av turister som kommer till Amsterdam besöker en coffeeshop, dessa turister orsakar mycket mindre problem än de som dricker alkohol.

År 2011 kommer 43 av 228 coffeeshops i Amsterdam att stängas. Detta gäller de coffeeshops som ligger alldeles för nära grundskolor, avståndet bör vara längre än 25o meter. En av de coffeeshops som kommer försvinna är den berömda Bulldog, som ligger på Leidseplein. Den ligger alldeles för nära Barlaeusgymnasiet. Mer om detta kan man läsa här. I artikeln hittar du också Amsterdams borgmästares synpunkter på cannabisförsäljning.

coffeeshop

coffeeshop2

Den här coffeeshopen drivs av mor och dotter.

17 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat