2011 12/01

Tre fina restaurangtips

Ni googlar ofta på restauranger i Amsterdam och hamnar hos mig, så nu tänkte jag tipsa om tre helt fantastiska restauranger som inte bör missas när man är här på besök!

De Kas. Om ni gillar ekologiskt finkök, kommer ni definitivt att uppskatta det här stället. De Kas ligger i ett växthus från 20-talet och räknas som en av stans bästa restauranger. Menyn växlar dagligen och bestäms av kocken efter tillgång på fina råvaror och i samråd med restaurangens egen grönsaksodlare!

DeKas

DeKas1

Bussia. En av mina favoritrestauranger! Den ligger på Reestraat, en av de nio gatorna, och bjuder på utsökt italiensk mat i en charmig miljö. På Bussia använder man endast finaste ingredienser som direkt kommer från Italien! Min man och jag firade vår första årsdag där och beställde femrätters middag (rekommenderas!), förutom att läsa lite på nätet, visste vi inte speciellt mycket om stället och hade inga förväntningar alls. Och det blev helt magiskt och maten var fantastisk god!

bussia

Den godaste efterätten någonsin!

Bussia1

Vinkeles. En av de finaste restaurangerna jag har varit på! Den ligger i Dylan Hotel på Keizersgracht, en av stans största kanaler och bjuder på fantastisk fransk mat! Varje maträtt är verkligen en riktigt kul smakupplevelse, oftast som man inte alls har förväntat sig. Som den här macaronen med lax i, till exempel.

IMG_0500

Eller den här tonfiskcarpaccion med wasabisorbet.

IMG_0501

Similar Articles

3 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat