2010 23/04

En vecka kvar till Queen’s Day!

Det är en vecka kvar till Queen’s Day (den 30 april), en helt galet stor folkfest, då hela landet firar kungafamiljen Oranje-Nassau! Ursprungligen nuvarande drottning Beatrix av Nederländernas moder Julianas födelsedag. Dagen firas ute på gatorna, det anordnas loppmarknader över hela stan, eller rättare sagt så förvandlas hela Amsterdam till en gigantisk loppmarknad.

På IAmsterdam.com kan ni läsa The Real Guide to Queen’s Day!

queensday

queensday1Queensday1

Similar Articles

5 kommentarer

 • Ååå, jeg vil også oppleve Queensday! Om to år blir det sikkert min første! Gleder meg mye 😀
  .-= Maries senaste inlägg: Photoshoot =-.

 • Kul att du följer mitt twittrande – tyvärr ganska sällsynta meddelanden – men jag ska bättra mig!

 • min stad brakar ju också ut i en enda stor fest om en vecka 🙂
  .-= lady thirtys senaste inlägg: morgonbak. =-.

 • Hej, tycker att du har fått till en riktigt bra sida. Jag skall ner till Amsterdam o träffa min tjej kommande helg. Har du ngt riktigt bra tips på restaurang, utställning, klubb, mm (ska på FOAM bla). Tänkte att jag skulle överraska henne med något bra mysigt ställe. Tack på förhand.

 • Jocke: Hej! Tack, det var roligt att höra! Kolla gärna http://amsterdameventguide.com/, de har oftast massor med bra tips på olika events.
  Paradiso, Kring/Club Up, Trouw är några av stans bästa klubbar. Kolla också http://partyflock.nl/city/1:Amsterdam.html. Sidan ser inte mycket ut för världen, men det är där de flesta holländare kollar klubbtips.
  När det gäller fik och restauranger, så finns det massor med riktigt mysiga ställen i Jordaan. Svårt att nämna bara ett. De Taart van m’n Tante (som ligger i De Pijp) är kitschigt, men de har riktigt goda tårtor, De Bakkerswinkel i Westerpark serverar världens godaste scones. (Kolla gärna den här sajten också – http://amsterdam.unlike.net/)

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat