2010 04/02

Det är hamburgerkrig i min mun

Även fast Amsterdam inte alls egentligen är hamburgarnas stad – McDonalds här är skitäckligt (fast det är roligt att de har bitterballen på menyn!) och det finns inte en i varje gatuhörn som i Stockholm – så har du ju ändå ett par bra alternativ om du nån gång tröttnar på Maoz falaflar eller om du trots allt har överlevt senaste besöket på Febo.

Burgermeester är en kedja med tre restauranger som verkligen är värd ett besök, och förutom de lite mer vanliga väldigt stora och köttiga burgarna, har de lite roliga alternativ som t ex getostburgaren med äppelbitar eller lax och dillburgaren som nästan får en att känna som man är tillbaka i Sverige. En rolig detalj är också att man kan köpa pyttesmå versioner av burgarna, så det är inte så svårt att prova lite olika smaker om man känner sig lite ny på hela grejen. Eller om tanken på holländska burgare skrämmer en. Jag förstår er i så fall.

Ett annat alternativ är stället med det kanske inte så jätteinspirerande namnet Burger Bar Amsterdam, som ligger rätt nära centralstation. I princip är det inte så jätteexotiskt, man väljer typ av kött, storlek, tillbehör och väljer bland alla många goda hemmagjorda såser – men här är det trots det rätt billiga priset kvalitetsburgare som gäller. Och dessutom så serverar dom ju faktiskt pommes frites, till skillnad från på Burgermeester. Och det hör väl ändå till, egentligen?

Burgermeester

(Bild)

Similar Articles

7 kommentarer

 • Nu tycker jag att du får sluta att inspirera och speciellt när det låter hur bra som helst. Mat är en stor passion, vem tycker inte om att gå ut och äta en god burgare, middag överlag och bara njuta av omgivningen?! Gaaah, låter väldigt intressant i alla fall …

 • Då måste jag fråga var en ”bitterballe” är xD
  .-= pelles senaste inlägg: skärgårdsdoktorn. =-.

 • mmmmm maoz! hade glömt deras underbara falafel.

  jag pluggar förresten till bibliotekarie, mkt spännande!
  .-= ms senaste inlägg: walk a lonely road with me. =-.

 • sv: hur är den fantastisk? jag tcyker bara den är vidrig och idiotisk ;P

 • fast jag tycker inte det behövs en dokumentär för att man ska fatta vad somhänder om man enbart käkar på donken ;P

 • Jag vill ha getostburgare – låter ju smaskigt. Nu får jag nog leta recept. Köpte en GI-recept bok idag. Visserligen har mina fyra veckor gått så jag håller inte så hårt på det längre men jag vill fortfarande inspirera mig själv till att minska kolhydraterna och äta nyttigare. Så det fortsätter jag med, även om lite pasta och lite bröd får slinka ner ibland. Hitta balans liksom.

  Mne gjorde dock en otrevlig upptäckt igår, jag tål visst inte qourn…

 • jo absolut, men jag tror inte att den där filmen hjälpte särskilt många eftersom dne är så extrem.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat