2009 14/04

8 ställen du INTE vill missa på din Amsterdamresa

Jag har fått en hel del frågor på bloggen om vad som jag tycker är absolut värt att besöka i Amsterdam, vad man ska hitta på och vad som ska undvikas. Här är några tips.

8 saker du INTE vill missa på din Amsterdamsresa:

1. Området Jordaan med dess gamla hus, mängder av gallerier, mysiga caféer och restauranger.

2. FOAM – ett av de bästa fotomuseer jag har varit på!

3. Gå gärna förbi Museumplein. Det är ett stort torg i centrala Amsterdam, där ni hittar tre av Amsterdams mest kända museer: Rijksmuseum, Van Gogh Museum, Stedelijk Museum och kungliga konserthuset Concertgebouw.

4. En båttur längs Amsterdams kanaler. Det är en fantastisk upplevelse!

5. Området De Pijp är absolut värt ett besök. Där hittar du Albert Cuypmarkt, Amsterdams mest kända marknad. Det finns 21 marknader i Amsterdam och varje marknad har sin egen specialitet.) Läs gärna min guide här.

6. Red Light District (eller rättare sagt så finns det tre olika Red Light Districts i Amsterdam). Det som jag tycker är intressant att se är huvudområdet, som ligger i Walletjes zonen (mellan Centralstationen och Nieuwenmarkt). De andra två finns i Singel (mellan Raadhuistraat och Centralstationen) och i de Pijp. Det som man oftast inte vet om den största RLD är att det är stans äldsta del med vackra kanaler, pittoreska hus och smala gator. Där ligger den gotiska kyrkan Oudekerk, stans äldsta kyrka.

7. The 9 Streets/ De 9 gatorna är Amsterdams absolut roligaste och mysigaste shoppingområde!

8. Paradiso är en av Amsterdams bästa klubbar, som ligger i en gammal kyrka och har världens bästa konsertlokal!

promenad11apr

foam

keizersgracht

paradiso

promenad5lauradolls

Från höger till vänster: 1. Jordaan 2. FOAM 3. Keizersgracht – en av de största kanalerna i Amsterdam 4. Paradiso 5-6. Butiker på de 9 gatorna.

Saker som ska undvikas:

¤ Lämna bilen hemma! Att köra bil i innerstan är inte att rekommendera, det är varken trevligt eller tidseffektivt. Gatorna är trånga och det är inte så lätt att hitta parkering. Det är cyklar eller fötter som gäller! Om du inte tycker om att gå eller cykla så är spårvagn ett annat alternativ.

¤ Börja inte din Amsterdamrunda i Red Light District. Du kan få en fel bild av Holland. Varför inte börja med området Jordaan med dess fina hus, massor med gallerier och mysiga caféer? Red Light hinner du med.

¤ En av de största shoppinggatorna i Amsterdam är Kalverstraat. Jag personligen tycker dock inte att det är roligt att shoppa där. The 9 Streets/De 9 gatorna är så mycket roligare!

¤ Det är förbjudet att ta bilder i Red Light District!

Similar Articles

15 kommentarer

 • Kul med Amsterdam-tipsen! Vi har varit dit två gånger och kört bil vid båda tillfällena, knepigt men det har gått bra. Det som jag tyckte var surast var en del av turistfällerestaurangerna som man bara drogs in i och där en tallrik spagetti med inget till kostade en smärre förmögenhet.

  Första gången bodde vi i Ujmuiden (rätt stavning?) och det var väldigt fint där och vi hittade några fantastiska restauranger, andra gången bodde vi hos kompisar, holländare, vilket var mysigt, allt är ju inte som hemma…

 • Vilka härliga bilder och tips, blir lite sugen att åka dit=)

 • Oh jag va just i Amsterdam 🙂
  kika in kategorin -Resor!

  Ha de !!

 • Jättebra tips tjejen. Nu blir jag väldigt sugen att besöka Amsterdam. Jag kommer absolut kontakta dig när jag har planerat min resa, så du kan ge mig de bästa interna tipsen. hehe =) Kram

 • Hur kommer det sig att du bor i Amsterdam? Jobbar du, pluggar du?

 • Klokt av dig att skippa colan helt och hållet.

 • Det ser fint ut i amsterdam! 🙂

 • Bra resetips där:) En fråga: varför bloggar du inte hos oss på blogg?:)

 • haha precis..och har man hål känner man det antar jag..? Har aldrig haft hål så vet inte hur det känns men borstar ändå som en dåre precis innan tandläkaren.

 • Man kan ju skaffa eget domän hos oss med:) Eller ha bloggen hos oss då

 • Åhh vilken tur att jag inte hann med allt det där, då måste jag ju komma tillbaka!

  Fast AnneFrank museet var jag på, och jag tyckte det var himla bra faktiskt. En ganska lagom aktivitet skulle jag vilja säga, eller vad tycker du?

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat