2012 02/06

Ytan är inte allt.

De flesta verkar tro att det är väldigt trångt att bo på 29 kvadrat, men det fungerar faktiskt hur bra som helst bara man hittar smarta lösningar på hur man ska förvara grejer, möblera rätt osv osv. Sedan flytten från Amsterdam har jag inte saknat vår gamla lägenhet som var betydligt större en enda gång. Den lilla trädgården – visst, men det är verkligen rena lyxen när det gäller de flesta bottenvåningslägenheter mitt i Amsterdam, för man kan verkligen bo supercentralt och samtidigt hålla på med odling om man är intresserad (de flesta har en liten uteplats/trädgård).

SNC18208

uteplats22aug

Så här såg det ut när vi väntade på vår nya soffa och just då kändes det som om det fanns hur mycket utrymme som helst.

IMG_0399

Detta varade dock inte speciellt länge. När soffan, en bunt kartonger och lite annat flyttade in kändes det inte lika stort längre, så man fick ju tänka om.

Soffbordet som förut fälldes ut bara nån gång står nu vid fönstret och fungerar både som matbort och arbetsplats.

IMG_0417

Sovalkovsprojektet är också nästan klart, nu gäller det  bara att hitta bra förvaringslådor, skåp eller något liknande, som ska placeras under. Och skaffa ett par bokhyllor, så klart. Jag tror att ett par liknande bokhyllor som på bilden nedan skulle få plats även här. Tänk att äntligen packa upp alla kartonger fulla med böcker som har färdats hit!

bokhylla

Similar Articles

2 kommentarer

  • det som är bra med 29 kvadrat är ju att man inte kan samla på sig så mycket saker. jag bor själv på 30 kvm och kan tycka att det är pyttelitet, men om jag bodde större så skulle jag köpa hur mycket loppismöbler som helst så det kanske är lika bra just nu 🙂

  • Det är ju så olika hur en gillar att bo, och vad en är van vid. Jag skulle t ex aldrig vilja bo i ett jättestort hus med en massa rum utan trivs med att bo hyfsat litet. Nu bor vi i en liten trea och jag skulle inte vilja ha det större.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat