2012 09/11

Var går gränsen?

Jag har ju varit vegetarian ett tag och det är mycket som är helt självklart nu, så att man inte ens tänker på det längre, men sen finns det ju andra saker som man fortsätter att utforska. Det där med gränserna är ju inte speciellt lätt alla gånger. Och då handlar det inte om kosten eller matlagningen i sig – det är absolut den enklaste biten i det hela, enligt mig. Jag tycker inte kött är gott längre och blir aldrig sugen på det, inte ens när jag går runt i matbutik och känner doften av grillad kyckling eller kollar på matlagningsprogram då nån stjärnkock lagar något superavancerat. Jag har upptäckt massor med riktigt god ost som inte innehåller löpe, så det är bara dessa sorter som gäller. (Jag är alltså lakto-ovo-vegetarian.) Samma sak med godis – allt godis som innehåller gelatin går helt enkelt bort. Och så tycker jag faktiskt att det är kul att hitta på nya maträtter. (Det går kanske över.) Ok, ska man äta ute, så är det kanske inte alltid lika lätt, men det GÅR.

Men nu till det där andra. Skor, till exempel. Hur gör ni?

Ok, jag är inte den som har hundra par skor direkt, men ändå. För nån vecka sen var jag på jakt efter ett par kängor, hittade ett par i mocka, och köpte dem så klart. Utan en enda tanke på vad det var jag köpte. För jag har ju cirka alltid köpt läderskor. Och jag älskar dem! De är såå snygga och superbekväma och klacken är precis lagom hög osv osv. Idag surfade jag lite runt och såg de här skorna från Weekday (älskar Weekday!) och ”Men åh, varför såg inte jag dem tidigare?”

layer_heel_black

Sen såg jag den här lilla frasen: ”MATERIAL: Cow Leather 100%” och helt plötsligt kändes det inte lika kul längre. Och här måste jag ju säga, även fast det kommer låta idiotiskt, men det hade ju varit bättre om det bara stod ”Leather”. För det är ju abstrakt, min hjärna får inga sjuka associationer då, även fast LÄDER ÄR LÄDER.

Och jag älskar ju snygga skor. Klassiska pumps, som de här. Men åh liksom!

skor

Bilden är snodd härifrån.

Eller så kollade jag lite på Acnes skor och åh vad mycket fint det fanns, men samtidigt var det mycket ”100% Calf Leather” där.

Så allt det här fick mig att tänka på den här butiken jag såg i Amsterdam när jag var där sist, men samtidigt blir jag inte sugen på något därifrån.

skor2

Åh jag vet inte. Och ju mer man läser om hur det mesta tillverkas blir det ju inte lättare direkt heller.

Similar Articles

En kommentar

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat