2009 05/05

Turistprylar, böcker, Spui.

Har precis kommit hem från en runda på stan. Det är inget sommarväder i Amsterdam idag, men det var ändå riktigt skönt att vara ute. Tänkte köpa nåt litet i present till mina föräldrar och farmor. Något typiskt holländskt. Fint. Åker bort på fredag. Det finns mängder med souvenirbutiker i stan, problemet är att jag har svårt för turistprylar. Kollade på en hel del souvenirer men köpte inget. Tycker att det säljs så mycket skräp. Ska leta mer imorgon.

promenad5maj

Vi gick förbi De Bijenkorf – Amsterdams motsvarighet till NK och kollade lite där också. Mer om varuhuset och andra stora gallerior i Amsterdam kan du läsa här.

promenad5maj1

Sen gick vi vidare till Spuiplein och kollade på tidningar och böcker. Spuiplein är rena paradiset för bokälskare. Där finns det några riktigt bra bokhandlar, bland annat American Book Center.

abc

American Book Center

promenad5maj3

Promenaden avslutades med en fika på en av ”de 9 gatorna”.

promenad5maj4

En typisk holländsk lunch består av mackor. När vi flyttade hit, tyckte vi att det var lite konstigt att holländare äter i stort sett bara mackor till lunch, men nu har vi blivit vana vid det.

Similar Articles

8 kommentarer

 • Så mysigt 🙂

  Tack så mkt! 😀

 • Det gör de i Norge också, de har ju sina brödskivor i lunchpakk. Man vänjer sig vid det mesta! 🙂

 • jag tyckte det var konstigt att äta pannkakor till frukost när jag först flyttade till usa, men efter ett tag satt jag där och tryckte i mig stora, tjocka pannkakor med sirap och smör på morgonen, hihi, man är allt bra anpassningsbar.

 • Hräkigt att höra! Joodå, min dag har varit bra, jag har trnat och träffat några av mina näraste. Tack så jätte mycket!

  Woow vilken butik, det ser ut som harry potter elr ngt 😉 Var du där inne?

  Puss

 • ja men vilka mackor sen, en del är ju hur goda som helst, det är mer som danskarnas smörrebröd!

 • Jag skulle vilja ha ett par äkta holländska träskor – gärna med tulpaner på=)

  Hur kommer det sig att ni flyttade till Amsterdam?

 • så himla fräck bokhylla!! Sån vill jag oxå ha! 😀

 • hehe, då hade det passat mig eftersom jag i stort sätt bara äter mackor till lunch ^^

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat