2013 16/07

Paristips

Nu är jag tillbaka i Stockholm efter världens bästa semester i Paris och London! Åh, min vecka i Paris har varit helt fantastisk. Paris är helt fantastiskt! Och hade jag haft råd skulle jag kunna stanna där hur länge som helst, lära mig franska, skaffa lägenhet… I alla fall. Här kommer ett par tips till er som planerar att resa dit.

Hyr lägenhet i Marais eller något annat trevligt område! Det är inte första gången vi hyr lägenhet via Airbnb och det har verkligen fungerat hur bra som helst alla de gångerna! Det är så mycket bättre än att bo på hotell! Och Marais är definitivt ett av stans mysigaste områden. ”Vår” lilla etta låg vid ett litet torg med fyra mysiga restauranger, massvis med roliga butiker, bagerier och caféer. Dessutom är det väldigt centralt också.

När det gäller restauranger och andra uteställen, så är det så klart värt att surfa lite runt och hitta några som verkar intressanta innan resan (vilket vi också gjorde). Som i den här guiden, till exempel, 10 vegetariska restauranger i Paris. Men ärligt talat, så några av våra bästa kvällar har vi spenderat på ställen vi bara råkat gå förbi. Och hur fantastiskt är inte det att kunna dela på en flaska rosé och en ostbricka för 30 euro!

IMG_2421

Vet inte om det var just för vi var i Paris, men allt kändes ju så mycket finare, godare, mysigare… Att spendera en hel kväll vid Seine eller kanalen Saint-Martin är något alla borde göra också! Det är magiskt.

Ett annat ställe som ni bara måste besöka är Le Comptoir Général! Le Comptoir Général är en kombinerad restaurang, bar, ghettomuseum och secondhandaffär. Behöver jag ens nämna att det var galet bra? Och dess lilla trädgård… Åh! Dessutom ligger den precis vid kanalen Saint-Martin, så man kan alltid börja sin kväll där.

IMG_2382

IMG_2381

Jardin des Plantes är också något jag gillade jättemycket! Det är en botanisk trädgård som ligger i femte arrondissementet. Mycket fin och mysig. Där finns det även en liten djurpark, Ménagerie du Jardin des plantes, som visade sig vara värsta pärlan!

image

Similar Articles

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat