2011 15/04

Om vårt hem

Jag har fått en fin kommentar från m:

”Vad fint ni verkar bo. kan du inte berätta mer om ert boende? hyr ni? är det i jordaan (det är min gissning!)? dyrt? golvet ser riktigt fint ut. älskar mörkt trägolv.”

Tack! Jag berättar gärna lite mer om vårt hem.

Vi hade värsta turen när det gäller boendet. När vi kom till Amsterdam fick vi tre dagar på oss för att hitta en lägenhet, vilket var ju helt vansinnigt! Hur lyckas man med sånt? Jo, man måste verkligen ha tur! Vi hade så klart kollat på en massa olika lägenheter på nätet hemma i Stockholm och nån dag innan vi åkte lyckades jag boka en visning på nätet. Då visste vi i stort sett ingenting om stan, det enda vi kunde kolla upp var olika områden och det låg ungefär på den här nivån: ”Jaha, men det där verkar ju vara rätt centralt, fint, grönt osv osv.”  Jag minns väldigt väl den där dagen då vi gick på vår enda (!) bokade visning i Centrum. Vi mötte upp mäklaren vid huset klockan elva, hälsade, gick in, kollade runt i ungefär tio minuter och sen tackade ja. Vi skrev på kontraktet samma dag och dagen efter fick vi nycklarna! Sen var det bara att åka till IKEA och införskaffa de absolut nödvändigaste grejerna, som en madrass, sängkläder, porslin etc. Eller rättare sagt så var det jag som åkte till IKEA Haarlem, för min kille skulle ju börja jobba direkt och hans chef tyckte att jag skulle klara mig alldeles utmärkt på egen hand. Måste tillägga här att jag hatar att köpa stora möbler själv (har aldrig gjort det!), jag kan liksom gå runt i en evighet och fundera och fundera…

Jag minns också att ett tag efter vi hade tackat ja funderade vi på om vi hade tagit rätt beslut, för vi hade ju sett en enda lägenhet. Men sen visade det faktiskt sig att vi hade värsta turen (hyra, läge)! Jag har skrivit lite om hur man ska gå till väga när det gäller bostadssökande här i stan förut, ni hittar det inlägget här.

Så här såg, förresten, vårt vardagsrum ut andra veckan här i Amsterdam. Då hann vi införskaffa en tv också och jag sjöng mest Sing Star, för Internet hade vi inte.

hemma3

Similar Articles

2 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat