2010 21/04

Om tvångstankar

Men visst är det intressant det där med tvångstankar? De är ju bara för lustiga!

I natt sov vi på en luftmadrass i vardagsrummet, ska inte gå in på detaljerna och berätta varför. Kollade förresten på en japansk tecknad, som var faktiskt riktigt bra. Namnet har jag så klart glömt. Gillar inte tecknade filmer alls och igår var det ungefär så här: ”Men ge den fem minuter bara.” Jag (nästan surt): ”Ok då”. (Det vanliga allstå, när det gäller mig och tecknad film.) Men det var faktiskt inte det jag tänkte skriva om, så tillbaka till tvångstankar. I natt drömde jag om en studsmatta, ni vet en sån där blå som man säljer på IKEA. Så imorse när jag vaknade, fick jag för mig att testa om vår madrass skulle överleva ett par hopp. Studsmatta=Luftmadrass. Kan fortfarande inte släppa det där.

För ett par år sen, när jag bodde i Stockholm och jobbade i Midsommarkransen, brukade jag ta promenader över Västerbron och gå hela vägen till Centralen efter jobbet. Ibland stannade jag, kollade ner och fick värsta tvångstankar om att kasta nånting ner i vattnet. Typ mobilen, eller väskan. Helt sjukt, jag vet. Och ju längre man stod där och kollade ner, desto värre det blev. Har förresten läst nånstans om en tjej som gjorde det på riktigt. Kastade ner sin mobil, alltså. ”Var tvungen.”

Eller ett annat exempel, ni vet när nån säger åt en att inte göra nåt, hur sugen blir man inte på att göra det då?

Är det någon annan som upplevt liknande?

Similar Articles

4 kommentarer

  • Har inga tvångstankar själv Men har en kompis som har eller snarare har haft – tror det mesta gått över. Men hon fick för sig att slänga hela väskan i en å, stod på bron – och vips så låg den där i vattnet. Hon använder inte väskor längre.

  • Jag har inte så mycket till tvångstankar, men jag kan också få för mig att jag bara MÅSTE kasta något viktigt i vattnet från broar, båtar och sånt.
    .-= Fifis senaste inlägg: Bryt =-.

  • Jag brukar alltid bli lite sugen på att, när jag hackar grönsaker, hugga av mig handen… Bara för att känna hur det känns, liksom. Eller som när man står på tunnelbaneperrongen och tåget kommer och man tänker ”tänk om jag skulle slänga mig framför tåget nu, bara sådär”….

  • Alice: Min sjukaste tanke var nog om att hoppa från Västerbron.
    Har läst nånstans att alla människor har tvångstankar. Tvångssyndrom är dock en helt annan grej.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat