2010 19/01

Om framtiden?

Jag har alltid tyckt att planera är det tråkigaste som finns. Dessutom brukar det ju oftast gå åt skogen. Men bara för att vi skämtat om det så många gånger och för att jag tycker att det hela är rätt så roligt, så tänkte jag skriva om en konstig tanke som jag hade i helgen. Helt plötsligt kom jag att tänka på framtiden och mig själv om 3-5 år. (Om 3 år fyller jag 30.) Det här är alltså bara en tanke. Inget annat. Jag vet inte ens om jag kommer publicera det här.

amsterdam19

I helgen pratade vi om att Amsterdam har blivit hemma. På riktigt. Varken jag eller Oskar längtar tillbaka till Stockholm. Förut lät det ungefär så här: ”Vi bor här ett år och sen får vi se…”. Nu är det snarare så här: ”Vi trivs så himla bra i den här stan, så vi kommer nog stanna här ett bra tag till.” Sen sa jag – ”Tänk om… vi stannar här, köper lägenhet och allting. Och sen kommer få små Einsteins, våra barn kan inte bli nåt annat än Einsteins, de kommer ju vara trespråkiga! Jag ska jobba som översättare och pilla med mina texter. Och det är ju det roligaste jag vet.”

Jag ska också:

Odla basilika och tomater i vår lilla trädgård. (Om vi ska köpa lägenhet, så vill jag ha en med trädgård! Precis som vi har nu.)

uteplats7aug

Skaffa en sådan cykel

snc11435

Lära mig cykla som holländare. Jag tycker fortfarande att de cyklar lite väl galet. Och lära mig holländska.

Hur fint låter inte det?

Men som sagt var, det är bara en konstig tanke. Kanske en rätt så töntig också. Vem vet, vi kanske flyttar till Stockhom och Söder igen. Om ett par år. Nu trycker jag på publicera-knappen.

Similar Articles

10 kommentarer

 • Det gör du rätt i för det här inlägget gillar jag. Jag vet hur det är med framtidsplaner och vet du vad det bästa med framtiden faktiskt är? Att vi inte vet vad som komma skall och jag tror att det är bäst att det förblir så också. Jag planerar oftast inte mer än 3-4 månader framåt hela tiden … vågar inget annat, oftast blir man besviken eller så händer något helt annat som förändrar situationen och dessa dumma planer. Låt det bli som det blir och lev livet. CARPE DIEM, det stämmer ju så bra.

  Vill också äga en sådan cykel, ballt. Tror tyvärr inte den hade ”passat in här dock” hur tråkigt det än är …

 • jag gillar inte heller att planera nåt nämnvärt..det kan få mig att känna mig kvävd.

 • fin blogg =)
  .-= Olivias senaste inlägg: give me =-.

 • Förstår om du blev förvånad för det trodde jag aldrig. Din sista mening gav mig iaf kvällens flin/skratt. Det tackar jag för …

 • LOvely att bo utomlands! Själv bor jag och min kille i Sydney 🙂 ♥
  .-= Alexandra, KAKHUSETs senaste inlägg: Dom där tre orden =-.

 • Sv: Åh, tack!

  Vad fint att ni trivs, det är ju huvudsaken. Sen kan framtiden få komma lite som den vill, det tycker i alla fall jag!
  .-= Rebeckas senaste inlägg: Blått och grönt =-.

 • Jag älskar att planera! Låter som en fin tanke det där… Hoppas den blir verklighet 🙂
  .-= Idas senaste inlägg: I don’t know anything about you baby =-.

 • Ja, Holländska är verkligen fint 🙂
  .-= simones senaste inlägg: En glädjespark i snön =-.

 • det är fint att tänka på framtiden, tycker jag! man behöver ju inte planera men det är trevligt att veta hur man skulle vilja ha det.

  jag skulle också vilja bo i amsterdam (igen)! det är världens bästa stad. och holländska….mm, fint!

 • Jag vill också ha en sån där cykel, men den måste va begagnad annars är den så dyr. Jag röstar på att ni ska stanna i Holland, såklart =)
  .-= Karolins senaste inlägg: Fyra dagar kvar =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat