2011 07/01

Om en överraskning och textilslöjd

Igår kväll när jag trodde att alla födelsedagsöverraskningar var över fick jag ett litet brev med ett fint kort och en present inuti. Så himla fint! Tack! Så idag tänkte jag köpa något festligt eller göra något kul och gick hemifrån strax efter 10. Jag provade en fantastisk grön klänning, eller rättare sagt så var det själva färgen som var helt fantastisk och hade jag haft en symaskin och fått mina sykunskaper tillbaks, så… Det där ska jag skriva mer om nån annan gång. Om en häxa till lärare och hur man var tvungen att lära sig sy (allt från förkläden till klänningar) för man var ju tjej och då skulle man ju vara bra på det (!!!), sticka (allt från världens enklaste vantar till koftor), virka, baka och lära sig olika recept på inlagd gurka och tomater, koka sylt och så klart få betyg för allt. Jag har ju gått i en rysk skola. Så jag kan lite, eller kunde. Och så minns jag hur man grät om sömmarna inte blev så fina som de skulle, för då skulle man ju inte få MVG och var tvungen att göra om och om och om. Kanske är det därför jag har aldrig skaffat en egen symaskin, men ibland får jag ändå lust att göra något själv, eller göra om. Som idag.

Hem kom jag med ett linne för fem euro och är så himla nöjd, för nya kläder är verkligen det sista jag behöver. Så jag ska göra något roligt istället!

Förresten är det vår ute. Vår i januari.

Amsterdam7januari 002

Similar Articles

En kommentar

  • Sag till om du vill ha hjalp med att sy om den fina grona klanningen, jag hjalper garna tlll nu nar jag fatt med min symaskin till Amsterdam 🙂 (eller om du vill lana den)
    .-= Maggies senaste inlägg: Done and done =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat