2011 08/03

Om att säga grattis på en dag man inte tycker borde firas

Imorse skickade jag ett grattis-sms till min mamma som är i Sankt-Petersburg och hälsar på sin mamma. Hon ringde upp mig på en gång och lät väldigt glad:

”Är ni också lediga idag?”

Ni tänker säkert men vad fan är det där? Varför ska man gratulera sin mamma på en dag som uppmärksammar ojämställdheten i samhället? Och jag håller ju med, men det är liksom inte därför jag säger grattis varje år, även fast det låter ju helt ologiskt och dumt. Och återigen varför? När jag var liten så minns jag att det var ett måste att köpa blommor och småpresenter och krama sin mamma extra mycket just den dagen. Och det var liksom mest det. Vem såg på den 8 mars som kampens dag vid 8-årsåldern liksom? Jag minns mest blommor, mycket tulpaner och nejlikor, glada mammor, lärarinnor etc. Det är ju väldigt motsägelsefullt att gratulera sin mamma på en dag som man inte tycker borde firas, men den här dagen för mig är inte bara en påminnelse om att vi inte kommit så långt egentligen, men också nånting som påminner mig om hur det var när jag var liten och var jag växte upp…

Idag har allting gått väldigt långsamt och så har jag saknat min mormor som jag inte träffat på alldeles för många år. Vågar inte ens räkna.

Similar Articles

En kommentar

  • Kul att höra din syn på Kvinnodagen. Det verkar vara vanligt i många länder att kvinnor får blommor och andra presenter.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat