2010 10/06

”Mindre brott, mindre invandring och mindre islam”

Så här är det alltså när man lever i en bubbla.

Ett stort antal nederländska medborgare har visat sig vara islamofober. Geert Wilders (Frihetspartiet) som kräver stopp för invandring från muslimska länder och förbud mot nya moskéer, ser ut att bli valets stora vinnare. Wilders, som kallat Islam en fascistreligion och liknat koranen med Hitlers Mein Kampf.

”Det omöjliga har inträffat. Vi är de största vinnarna i dag. Nederländerna valde mer säkerhet, mindre brott, mindre invandring och mindre islam.” Wilders.

Jag är lika förvånad som många av er, även fast jag bor i Nederländerna. Det är så sjukt så man saknar ord.

Similar Articles

11 kommentarer

 • va bra!! heja Wilders och bort med politisk korrekta svaga politiker

 • Men oj! Det låter som hämtat ur 30-talets tyskland!
  .-= pelles senaste inlägg: pelles sommar 2010, serieversionen. =-.

 • Men islam är ju ett brott mot mänmskligheten, så nog kommer ju mindre islam att innebära mindre brott.

 • Liberaler och socialdemokrater har kämpat gemensamt i århundraden för kvinnors rättigheter, för yttrandefrihet, för ett stopp på kyrkans fruktansvärda makt. När man nu äntligen lyckats, så ser man hur hela Upplysningen hotas av Islam på samma sätt som konservativa kristna gjorde förr.

  Skillnaden?

  Nu verkar de intellektuella heja på fundamentalisterna istället för de progressiva. ”Gud” bevare oss!

 • Men Johan, sen när är Islam ett hot mot Sverige? Vi har alltid haft kontakt med och blivit inspirerade av muslimska länder, från våra vikingar var kompisar med turkarna tills de flyttade hit för vi behövde deras arbetskraft på sextiotalet..Sluta tro på de där hat-älskarna som gör dig rädd för saker som inte riktigt stämmer. Det finns fundamentalister överallt, både i Holland, Sverige och Afghanistan – låt ingen av dom vinna nu.

 • Oskar

  Ge gärna exempel på sådant inom islam som du tycker skulle kunna berika oss barbariska vikingar här i Sverige 2010.

  Kulturutbyte är en komplicerad sak. En del USA-hatare nämner tex hamburgare, Coca Cola, vapen och knark (och Elvis) som det enda vi fått från USA. Detta är naturligtvis helt fel. USA är ett stort land som innehåller många idéer, bra och dåliga.

  Islam är inte ett land, islam är en samling idéer. Samlingen ser oilka ut beroende på vem man frågar (trots att pluralism och egna toilknigar strider mot läran), men det finns ändå en avgränsad idésamling att förhålla sig till.
  Skulle denna idésamling förändras på ett radikalt sätt (och det skall gudarna veta att en sådan reformation behövs!) kommer det att ske genom yttre påverka av andra idéer. Liksom då det gällde kristendomens reformation.

  Som det ser ut nu ser jag inte att islam i någon form tillför vår svenska kontext något alls som är önskvärt, tvärtom.

 • Men LP. Jag är ju inte speciellt religiös överhuvudtaget, så jag tycker inte att någon religion ger oss speciellt mycket här i världen i de former de har idag. Och jag tycker precis det mesta du säger kan sägas om kristendomen för den delen också… vilken jag tror har förstört för rätt många fler människor genom tiderna än Islam. MEN nu när det är sagt. Jag tycker inte det finns nåt med religionen som kan tillföra oss nåt – men däremot så finns det jättemycket som de som är muslimer kan tillföra oss. För det finns skitmånga smarta såna. Precis som det finns många skitsmarta kristna. Jag tänker inte döma ut nån av dom på grund av deras religion. Du borde inte göra det heller.

 • @Oskar

  Just så! Jag dömer inte heller ut INDIVIDER och jag anser inte att man skall etikettera dem med epitet som ”muslim”, ”kristen” etc, om de inte själva gör det i något sammanhang. Individens måste alltid gå före ideologin/religionen.

  Men när individen åberopar sin ”etikett”, då är det fritt fram att granska och kritisera denna etikett. Man kan inte både ha kakan och samtidigt äta upp den.

  När du säger att det finns ”jättemycket som de som är muslimer kan tillföra oss” är du alltså inkonsekvent i förhållande till det övriga du skriver i din senaste kommentar. Jag anser inte att det finns något ”de som muslimer” kan tillföra samhället.

  Självklart är denna delning av individ och ideologi ett starkt förenklat och strikt teoretiskt resonemang – hur man är som individ är färgat av den ideologi/religion man känner samhörighet med.
  Detta komplicerar saken och gör att jag faktiskt ibland kan säga att jag inte gillar nazister, även om jag inte är så säker på att jag inte skulle kunna ha ett trevligt samtal om tex musik med en nazist.
  Jag kan följaktligen också säga att jag ogillar muslimer om deras övertygelseskada är alltför stor, eftersom deras tankar och handlingar då är influerade av islam (som är en totalitär och diskriminerande idé) på ett alltför påträngande sätt.

  För övrigt är begreppet ”islamofobi” totalt meningslöst av ovanstående skäl. Jag hyser ingen fobi mot människor som kallas muslimer av andra, jag är däremot extremt kritisk och misstänksam mot personer som påstår sig vilja följa Muhammeds påbud.

 • Men jag förstår dig inte alls nu. Jag menar ju att det finns skitmycket som muslimer, kristna och satanister kan tillföra alla. För vad de än är så är de också människor, och ska behandlas exakt likadana. Det känns snarare som det är du som låter den etikett du har sagt på dom påverka ditt eget omdöme och åsikt om andra människor. Det känns som du är på vakt och tydligen så har du ju nån sorts övertyghetsskala som du kollar upp dom på, för att se om dom duger, eller som du ju själv säger, på grund av din rädsla. Och det kommer ju tillbaka till det där, att det är synd att du inte bara kan se andra människor för vad de är, just människor. Vad de än tror på för knasigheter.

 • @Oskar

  Är det väsentligt att kalla en person tex satanist om du uppskattar att han kan hjälpa dig att byta däck när du fått punktering?

  – Hur gick det?
  – Jo det fixade sig, en satanist kom förbi och hjälpte mig med punkan!

  Kanske skulle en del säga så till vardags, av ren slentrian och slapphet, men det är en annan femma. Wilders engagemang i den Nederländska politiken handlar inte om detta och när han (och andra) talar om ”muslimer” och ”islam” så använder han inte dessa begrepp som en slags slappa etiketter man använder för att slarvigt beteckna vissa människor.

  Så frågan är, vad kan en muslim tillföra tex Nederländerna eller Sverige i kraft av sin islamska ideologi? Jag upprepar, det handlar alltså inte om allmänna kvalitéer/kunskaper som inte har något med islam att göra (tex att man kan byta ett däck, klippa en frisyr, laga en maträtt, spela gitarr, köra buss etc). Och omvänt, vad kan den islamska ideologin göra för skada i våra samhällen då det utövas?

 • Men alltså nu pratar du ju runt mig. Vad jag säger är såhär: Alla typer av människor kan tillföra något. Enkelt. För det är inte typen som är viktig, eller religionen, eller den sexuella läggningen – de är bara delar av vad vi ändå väldigt komplicerade människor är. Jag älskar inte min underbara fru för att hon är ryska, och hon älskar inte mig för att jag är datanörd, eller för jag är blond och blåögd. Hoppas jag inte i alla fall. Det är ju liksom summan av alltihopa som räknas.

  Och det är ju det jag försöker säga till dig. Jag tycker inte mer eller mindre om någon människa automatiskt för den har en viss religion – hur mycket du än försöker få mig att prata om det – för jag är inte ett dugg religiös. Däremot så känner jag muslimer både i Sverige och Nederländerna som jag anser vara mina vänner, men jag tänker inte sätta mig ner och lista ”muslimska egenskaper” som jag tycker om hos dom för du vill det, för det är ju sjukt och helt mot vad jag försöker säga till dig.

  Och han den där Wilders, han är ju helt sjuk i huvudet. Han kör med den där klassiska ”inte västerländska” undanflykten för att kunna vara rasist utan att vara rasist. Så är du inte västerländsk så måste du få prövotid för att flytta in, om du ens kan komma in i landet, osv. Han tycker att grundlagen som säger att alla är lika ska ändras så den poängterar att det här är ett kristet land, och sätta byggstopp på alla moskeer. Han vill att folk ska kunna sättas i ”fängelse” utan att de har begått nåt mer än att vara ett hot. osv. Fundamentalist alltså. En kristen sådan.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat