2010 05/03

Min fredag

fika

Nu är jag hemma igen, efter en långpromenad på stan och en fika i De Pijp. Vi gick förbi De Taart van mijn Tante, för de har världens godaste tårtor. Jag skulle dock nöja mig med kaffe, Atkins, ni vet. Det var visst nån kvinnogrej där, för vi såg bara en massa tanter som såg ut som frågetecken. Vi gick med en gång. Hittade nåt annat café i närheten och O. beställde en stor cappuccino. Jag har alltid trott att cappuccino finns bara i en viss storlek. Tydligen inte.

Atkins gör mig lite seg, eller så inbillar jag mig. Det var nån som kommenterat mitt inlägg om det – ”Kolhydrater är hjärnans bränsle, var försiktig.” Har faktiskt tänkt på det där ett par gånger. Gått på stan och känt efter om min hjärna har blivit slö. Inbillar mig visst. Mår toppen!

På förmiddagen gick vi också förbi Last Minute Ticket Shop som ligger i Stadsschouwburg och köpte biljetter till 5 Days Off. (Jag har tipsat om Last Minute Ticket Shop förut. Där kan ni köpa biljetter till olika evenemang som konserter och teaterföreställningar för halva priset, om ni vågar vänta tills samma dag de visas.) Så ikväll blir det Paradiso, gröna tights, favoritklackar och dansa hela natten! Jag har till och med hunnit färga håret. Avskyr min blonda utväxt.

Similar Articles

7 kommentarer

 • Åh, tänk om koppen och fatet hade följt med i priset? Väldigt söta och hade mer än gärna fått flytta in i vårt kök. Kan tänka mig att kroppen tar ganska mycket stryk nu, eller inte stryk men är förvirrad. Den är ju van vid kolhydrater och den behöver lite varje dag men i lagom mängd. Vi båda vet nog att man lätt unnar sig för mycket. Kämpa på och jag tycker din inställning är bra, då du förklarade dig för mig. Ha en mysig kväll och knapra på med morötter och lite annat gott. Här blir det kiwi, banan och choklad men innan dess en knäckemacka med kokt ägg. Nam nam …

 • vilka fina koppar:)

 • Det där med att kolhydrater är hjärnans bränsle – kan säkert stämma – men de flesta människor äter alldeles för mycket kolhydrater i propotion till hur mycket de rör på sig. Någon som tränar regelbundet kräver mycket kolhydrater för att orka – någon som inte tränar alls ofta (som jag) mår bättre av att minska intaget. Inte skippa, minska, och välja nyttigare alternativ, fullkorn m.m.

  Så har jag förstått att det fungerar.

 • sv:
  kanske, eller kanske inte? helsvart kan vara rysligt snyggt.

 • hoppas du har en finfin lördagskväll!

 • Vart låg det caféet någonstans? Också i De Pijp? Man brukar ju bara få en storlek ja, så det hade vart skoj att kolla in det.

  Underbar blogg för övrigt!
  .-= Madeleines senaste inlägg: Those damn consumers! =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat