2010 10/10

Läsarsöndag (Igelkottens elegans)

Idag är jag inte världens piggaste människa direkt och har inte varit utomhus alls, men det gör inget, för det har varit så himla mysigt! Världens mysigaste söndag! Läsarsöndag. (Överdriver inte.)Vi har läst massor, O. – John Ajvide Lindqvists Lilla stjärna och jag – Muriel Barberys Igelkottens elegans. Underbar läsning! Boken är helt fantastisk, gripande och det går bara inte att sluta läsa. Älskar språket! Stör mig dock på Nina Lekanders kommentar på omslaget: ”Det är så vackert, så feel-good.” Feel-good? Undrar om Nina har läst den överhuvudtaget. ”Feel-good” är bara så opassande, den här kommentaren hånar Barberys sätt att skriva. Det är ingen skräplitteratur, ingen ”trevlig” chiclitbok.

Igelkottens elegans handlar om:

Renée, som arbetar som portvakt i en ståtlig fastighet på Rue de Grenelle, i ett av Paris finare områden. Hon älskar konst, filosofi, litteratur och är otroligt intelligent, men lever sitt liv diskret bakom en schablonbild av den obildade portvakten.

Paloma, 12 år, bor med sin familj i en paradvåning i samma hus. Hon tycker att livet är absurt och därför har hon bestämt sig för att begå självmord på sin trettonårsdag.

Renées och Palomas vägar korsas…

Har ni inte läst den här boken än, gör det! Den är helt fantastisk!

igelkottenselegans

Similar Articles

5 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat