2012 10/02

Jobba, jobba, jobba!

Det har varit mycket diskussioner kring Reinfeldts förslag på att höja pensionsåldern från 65 till 75. Att ens komma med ett sånt förslag var ju väldigt riskabelt och visst blev man förvånad, minst sagt. Att höja pensionsåldern med 10 år är helt enkelt alldeles för grovt och det skulle vara helt galet om det gick igenom. Jag blir så arg när förslaget på att utbilda om sig senare i livet ses som något alla kan göra. Som om det är så jävla enkelt att gå och utbilda sig till vad som helst. Det finns ju inga begränsningar där inte. Alla har ju samma förutsättningar. Allt är möjligt. Herregud, så tröttsamt. Sen läser man sånt och vill mest skratta, för det är så långt från verkligheten som det bara går.

När jag pluggade till socionom, jobbade jag som vårdbiträde på kvällarna och helgerna, och såg detta arbete som något väldigt tillfälligt, men så tänkte ju inte de flesta av mina kollegor. Detta jobb var ibland rena mardrömmen, framför allt fysiskt. På den tiden hade jag en stegräknare och kan säga att under ett pass gick man sisådär 14 km, eller vad säger jag, man gick inte, man sprang fram och tillbaka som en dåre, för annars skulle man aldrig hinna göra det man skulle. Och visst lär man sig förflyttningsteknik, vilket underlättar, men tunga lyft är något som förekommer dagligen. Jag har väldigt svårt att tro att de flesta som har jobbat heltid med något liknande hela sitt liv ska gå och bli konsulter. Eller starta eget. Det låter helt absurt.

Samtidigt som jag kan se en poäng i ett höja åldern med ett par år  (för vi lever ju faktiskt längre och många äldre skulle må bättre av att ha en sysselsättning etc etc), så har jag svårt för det, just när det gäller tunga yrken. Det här inlägget är väldigt läsvärt, gå och läs om ni har missat det.

Sen kunde ju inte den här debatten fortsätta utan helt idiotiska och rasistiska kommentarer, men det är något man knappt blir förvånad över.

Similar Articles

En kommentar

  • Jag jobbade också som vårdbiträde när jag pluggade. Om jag hade fortsatt med det jobbet på heltid hade jag nog inte ens pallat till 50…

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat