2010 02/03

Jag hade egentligen tänkt skriva så mycket mer

Ibland är den här bloggen så rosa och opersonlig och jag gillar den inte alls. Hatar rosa. Estlandsresan var världens bästa och jag har skrivit sex rader om den. Jag hade egentligen tänkt skriva så mycket mer. Om hur arg jag blev på en marknad i Tallinn, när två gubbar skällde ut mig för jag hade tagit en bild på deras varor. Om hur min kompis garvade åt mig när jag berättade om det hela och sa ”Har du glömt hur man ska bete sig här? Du borde ha sagt ”Nu ska jag kalla på polisen!” Om hur roligt det var att strosa runt i Gamla stan med O., min mamma och hennes sambo. Det har jag inte gjort förut. Om min farmor och hur trevligt det var att äta middag hemma hos henne. Om hur söt hon är och hur mycket hon gillade min kille. Om min pappa och hans morotssallader som O. inte tål pga sin allergi och hur trevligt det var att prata med honom om allt möjligt. Vi träffas alldeles för sällan nuförtiden. Om mammas lilla hund, som är världens finaste. Saknar den! Om hur ledsen jag blev när vi satt på flyget till Prag för tre dagar är alldeles för lite. Om att jag inte kan prata estniska längre och nästan skäms lite för det. Om hur tråkigt det är att ekonomin är som den är, och hur konstigt det kändes när vi var i Viru Keskus (”Tallinns NK”) för det var så lite folk som strosade runt där (jämfört med hur det var innan krisen). Om svenska banker. (Det finns inga estniska kvar längre). Och mest om hur roligt det var att vara i Tallinn med O. och träffa alla!

SNC17929

Similar Articles

7 kommentarer

 • Jo, jag använder google analytics på teaterns webb (sidan jag är redaktör för) – och idag fick jag faktiskt en liten mini-kurs om vad allt betydde – så nu har jag full kontoll på vad alla siffror betyder. Ska definitivt skapa ett konto till mig själv också – super intressant ju.
  .-= Art By Tinas senaste inlägg: art:update!/artbytina.blogg.se =-.

 • Det känns nästan lite som om du själv fortfarande inet fått intrycken att landa inom dig ordentligt ännu, sköt om dig & tack för input från ett land jag är lite nyfiken på att kika in i så småningom.
  .-= Elisabeth – anyhow.ses senaste inlägg: Fotograf Wendy Bevan! =-.

 • välkommen hem!
  det var kul att få ta del av båda dina inlägg från din resa.
  jag hoppas att du får träffa din familj lite oftare!

  kramelikram

 • what??? hur kan man inte gillar rosa ;D

  jag fick två sura kamelgubbar efter mig i marocko en gång för jag hade fotat deras kamel. haha… folk är så konstiga.
  .-= smäms senaste inlägg: Serietips =-.

 • Ständigt förföljs man av känslan att ”man hade tänkt berätta så mycket mer…och så blev det bara en bild av en fin klänning”

  Det är viktigt att ibland ta sig tid att skriva det som känns och räknas.
  .-= TuvaMinnaLinn Vintage (a love story)s senaste inlägg: Min fobi =-.

 • Du är bäst när du skriver personligt. Jag vill läsa mer om allt det där! Ge mig detaljer om lilla farmor och estniska kalla-på-polis-tricks! 🙂
  .-= Malins senaste inlägg: malinhanas: New blog post: If you do what you’ve always done… http://malinhanas.com/blog/?p=141 =-.

 • Malin: Tack, det var kul att höra!:) Hmm, det är nog så här. Jag har bott alldeles för länge i Sverige/Holland och glömt bort lite hur det kan va i Estland. Folk är inte alltid snälla och det kan bli mycket tjafs med nån man inte ens känner. Och då ska man inte va snäll tillbaka. ”Slutar du inte nu, så ska jag kalla på polisen” sägs hjälpa mot sånt.:)
  Min farmor har inte träffat O. förut, men gillar honom jättemycket. Hon sa det säkert 10 gånger den kvällen vi var hemma hos henne.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat