2012 21/06

Inför midsommar

De senaste tre åren har vi firat midsommar utomlands och det har varit superfint. När man bor utomlands blir de flesta högtider lite extra viktiga på något sätt, i alla fall har jag upplevt det så, och de flesta vi känner som kommer från Sverige och som bodde i Amsterdam gjorde något traditionellt just då också. Det blir liksom extra roligt på något sätt att fira högtiderna som man gör hemma. Och vilken tur att man har IKEA! Vad är ett midsommarfirande när man befinner sig utomlands utan den obligatoriska rundan till den närmaste IKEA och inköpet av sill, Kalles kaviar, knäckebröd och annat som hör till och som det går att få tag på? Förra året var vi till exempel på en jättefin båttur runt Amsterdam med kompisar och bekanta, åt sill och potatis, sjöng snapsvisor och gjorde allt annat som hör till. Det var fantastiskt.

båttur 005

båttur 007

båttur 002

2010 firade vi midsommar i Paris och ett år innan var vi bjudna på en hemmafest hos fina personer som vi inte kände speciellt väl just då, men vilket underbart firande det blev!

I år har jag ingen sommarklänning och tänker att det borde väl vara ok ändå med nån somrig t-shirt plus jeans, eller t-shirt plus kjol och bara ben då, eller vad säger ni? Mer än så kommer det inte vara i år. Vi kommer varken åka till nån ö i skärgården eller hyra en röd stuga med hundra andra även fast vi bor i Sverige nu, för det är ju så här halva landet firar. Inte heller blir det någon båttur. Men! Vi ska på en middag, vilket är ju jättefint! Och jag tror att det är sill och potatis, västerbottenpaj och annan traditionell midsommarmat som gäller. Och fint sällskap, så klart.

Similar Articles

2 kommentarer

  • Jag gillar Ikea nu och kan tänka mig hur jag skulle ÄLSKA stället om jag bodde utomlands!

  • Känner igen det där så himla mycket! Inget slår midsommar i Hyde Park och tillhörande shopping på Ikea….men jag börjar vänja mig vid att fira midsommar på hemmaplan med nu:)

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat