2009 01/09

Hysteri kring svininfluensan

Jag tror att jag håller på att bli sjuk. Hoppas verkligen att det går över snart och framför allt att det är bara en vanlig förkylning och inte något annat. Hatar att vara sjuk!

Det har blivit alldeles för mycket hysteri kring svininfluensan på senaste tiden och medierna skrämmer upp folk, tycker jag! Dödligheten i svininfluensan är låg och tillfrisknande sker ofta inom 10 dagar. Influensan är inte allmänt utbredd ännu och det faktum att personer med kroniska hjärt- och kärlsjukdomar, lungsjukdomar, diabetes, nedsatt immunförsvar, neuromuskulära sjukdomar eller kraftig övervikt tillhör riskgrupperna är inte så chockerande, eller hur? Men det är klart att man genast ska kontakta sin husläkare eller vårdcentral om man börjar uppvisa symptom,  så att hjälpen inte kommer för sent.

svininfluensa

Bilden är lånad från SB

Similar Articles

5 kommentarer

  • Håller med! Medierna kör någon slags skräckpropaganda men i själva verket verkar det inte så farligt. Det verkar ju vara som vilken influensa som helst om inte jag har förstått det fel.

    Svar: Ja, det låter som ett underbart land med många små skatter 🙂

  • aso shit. nej gud var inte rädd för att du har svin influensan du kanske inte ens har den, du får krya på dej iallafall och hoppas det inte händer något.
    kram

  • ja, medierna blåser verkligen upp det. Det blir så otroligt mycket information, ena dagen är det lugnt och andra dagen dör folk hela tiden:S man blir ju orolig!

  • hahaha underbar bild ju! svinis e lite överhypat ja.

  • Jag vet inte alls vad jag tycker om detta egentligen. Men jag vet att som vanligt så blir det alltid sånhär hysteri när ngt liknande händer. Allting blossas upp och media skriver inte om någonting annat. Alla blir hysteriska och köper upp Apotekets all handsprit, nu helt plötsligt är det superviktigt med HANDHYGIEN! Ursäkta mig, men ska det inte alltid vara det? Varför blir alla så noga med det nu, varför är inte folk alltid noga med att tvätta sina händer osv. Sen om man ska vaccinera sig eller inte, det har jag inte tagit ställning till än faktiskt…Jag vet inte?

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat