2010 25/01

Gissa filmen! Våld, kvinnliga offer, ryska horor, hämnd…

Jag har inte läst en enda av Stieg Larssons böcker och ärligt talat så tänker jag inte göra det heller. Jag är inte sugen alls. Men jag har sett Män som hatar kvinnor och tycker att den är helt ok, för att vara svensk film alltså. Nån gång i december sa jag till min pojkvän att det vore kul att se fortsättningen. Bara för att. Så jag fick Flickan som lekte med elden i julklapp och igår kväll såg vi den. Den var ok. Jag störde mig på en massa moment: horor från Tallinn (så klart), ansträngda dialoger, Paolo Roberto som spelar sig själv och mycket våld. Varför är det alltid ryska eller estniska tjejer som framställs som offer? Oftast ryska. Jag blir skitirriterad. Nästan lika irriterad som när jag läser om invandrare, för det skrivs extremt mycket dumt, som till exempel den här artikeln. Jag klarar inte av det. Jag blir så irriterad så jag börjar koka inuti. Jag har till och med slutat läsa kommentarer till dessa artiklar, av samma anledning.

Ja, just det, en till grej – Salanders pappa är ryss, han också. Eh.

Noomi Rapace spelar dock grymt bra! Henne gillade jag!

SNC17572

Similar Articles

3 kommentarer

 • såg den ju också i helgen.
  Det är tur jag läst böckerna annars skulle jag nog inte alls fatta så mycket av filmerna..och filmerna saknar djup tycker jag.
  Förstår inte heller varför alla är så lyriska över Noomi Rapace.

  Böckerna är bra men inga mästerverk, märks att författaren/författarna inte varit vana vid att skriva bok..men märks att de brinner för ämnet..så undrar om de inte nånstans är verklighetsbaserade..

 • kan verkligen hålla med om att Noomi spelar otroligt bra.
  .-= hs senaste inlägg: The Damned City Lights =-.

 • men böckerna är faktiskt enormt bra, jag läser ju väldigt mycket och jag har sällan läst så välskrivna böcker. Stig Larson brann ju för att avslöja rasister och levde under mordhot, så han skrev ingenting för att spä på folks fördomar.
  .-= fashionhaggans senaste inlägg: måste man? =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat