2014 30/09

Föräldraledighet

Egentligen så vill jag ju dokumentera mer, men hinner inte alltid. Det är ju hur kul som helst att kunna gå tillbaka i arkivet och läsa om vad man hade för sig då. Så hur ser ens dagar som föräldraledig ut då?

Vår förmiddag bestod till exempel av ett helt misslyckat besök på banken. Jag behövde avsluta ett konto, så jag tajmade in matningen precis innan banken skulle öppna (hur kul är det att stå i bankkö med bebis? hur kul är det att stå i bankkö överhuvudtaget?) och vi gick dit. Det blev en trevlig promenad men konto kunde jag inte avsluta. För har man en ojämn summa kvar så måste man ju tydligen kunna sitt andra kontonummer utantill, för att föra över (jo, men visst alla kan ju sånt, eller hur?). Så det slutade med ”Kom förbi en annan gång, så avslutar jag allting!” Här måste jag också nämna det där med amningshjärna – jag stod där en stund och försökte ”Men går det inte att…” eller det blev en lång paus, rättare sagt, för jag hittade inte ord. Det tog bara stopp. Sånt händer alltså, med jämna mellanrum.

Sen gick vi förbi en butik som säljer babynests, sidokuddar osv, för att kolla om det fanns något man kan köpa till spjälsängen för att göra den mysigare. Jag visste ju att man inte ska ha vanliga kuddar pga kvävningsrisk, så jag fick det bekräftat ännu en gång. Det ska helt enkelt inte finnas något i spjälsängen förutom ett lakan. Urmysigt ju! Ska vi också passa på att prata om alla fantastiska bäddset som säljs till bebisar? De ska bara inte ha något av det alls.

Sen var det dags för mat och småspringa hem.

På eftermiddagen ska vi till BVC på en föräldraträff och se en film om barnsäkerhet.

Similar Articles

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat