2012 20/06

En tipslista

Den här bloggen håller på att dö ut, märker jag nu, och det var ju faktiskt inte alls planen! Så nu kommer en uppdatering eller en tipssamling, rättare sagt. Det är nämligen så att de senaste månaderna har jag förbättrat mina kunskaper i HTML och CSS och lärt mig massor med nytt – nästan helt gratis, och det bästa med det hela var att jag inte behövde söka in på några universitet eller högskolor. För det finns ju oändligt med möjligheter på nätet, oftast är det dessutom gratis och man kan planera sin egen tid precis som man vill. Så här kommer en liten lista med tips på webbkurser och en riktigt bra bok för dem som vill lära sig HTML, CSS, SEO och lite till, precis som jag själv har gjort. En liten sådan, för nybörjare, så klart.

1. 30 Days to learn HTML and CSS med Jeffrey Way på Tuts+. Den är helt gratis och är dessutom riktigt kul.

2. CSS3 Essentials med samma föreläsare, som ovan. Den här kursen är inte gratis, men kollar man på de första filmerna, blir man sugen på att bli medlem på Tuts+ och bara fortsätta lära sig. Det kostar inte speciellt mycket och det kommer ju nya kurser hela tiden.

3. Lynda.com har också många bra kurser. Det gäller bara att hitta rätt grej! CSS:Page Layouts med James Williamson var en av dem jag gillade mest. Man fick verkligen lära sig massor!

4. Bulletproof  Web Design (Third Edition) av Dan Cederholm har legat i bokhyllan hemma hos oss, eller byrån, rättare sagt, rätt länge, men nu har den också kommit till användning. Den är grymt bra, och  jag känner att jag borde gå tillbaka och läsa om några kapitel.

5. För några månader sen var mina kunskaper inom SEO begränsade, men som tur är så finns det ju kurser att gå. Både här och sen gillar jag den här guiden också.

6. Codecademy känner nog de flesta till och jag har faktiskt gjort några staplande steg även där.

7. Och sist men inte minst, så tänkte jag gå en kurs på startitup.se. Mest för att jag har tid och den verkar kul. Dessutom är den helt gratis.

Similar Articles

En kommentar

  • Vilket kul blogginlägg! jag vill lära mig mer om webpublicering/html…så de här sidorna ska jag kolla in! Tack

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat