2009 24/05

En rolig kväll – vin, BUZZ och utgång på Melkweg +Amsterdamtips

Vi hade en helt underbar kväll igår! Kollade på film, drack vin och spelade BUZZ. Sen blev det utgång på Melkweg,vilket var riktigt kul!

Melkweg är ett av de mest kända kulturella center i och utanför Nederländerna och är unik på grund av ett program som förenar fem konstnärliga discipliner under ett tak: musik, dans/teater, film, foto och media art. Det finns fem hallar och flera små rum, där konserter, dansevenemang, film- och mediekonstpresentationer samt fotoutställningar äger rum. De Melkweg är en icke-vinstdrivande organisation, som grundades år 1970, då en holländsk teatergrupp upptäckte en övergiven mejerifabrik i centrala Amsterdam. Hårt arbete, ambition och NLG 25 000 gjort det möjligt för gruppen att omvandla fabriken till en mötesplats.

Jag gillar stället framför allt för att det är stort. I kombination med bra musik brukar det vara kul där. Det gäller dock att kolla upp vilken musik kommer spelas i förväg, så att man inte råkar gå på Balkan beats-klubben. Sen så tycker jag faktiskt om Melkwegs rökrum. (Bilden nedan)

img_0127

Det där är väldigt märkligt egentligen. Jag röker inte själv. Har aldrig gjort. Men av nån anledning tycker jag att det är skönt att hänga där, speciellt om man vill prata.

Similar Articles

7 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat