2010 10/11

En påse oliebollar

Jag trodde att jag skulle vara ensam hemma ikväll. Min man skulle jobba sent och jag gick hem vid sex. Trött, med noll planer för kvällen. Orken räckte till en kort kort promenad till mataffären och fem minuters köande. Det är liksom så mina veckor ser ut nu. OBS! Jag klagar inte! Jag är supernöjd med allt. Men trött. Så det blev ingen avancerad middag idag heller, för hur roligt är det att laga mat för sig själv? Det har jag alltid tyckt. Urtrist ju! Även när jag var singel och bodde i en studentlägenhet i Danderyd. Då hade man ingen att laga fina middagar till och ja, med den där inställningen speciellt. Då levde jag mest på nudlar med Heinz-bönor i (Heinz-bönor i tomatsås), sallader, mackor utan smör, kikärter och svart kaffe. Jag var två kilo lättare och rädd för standardmjölk, grädde, olivolja och smör. Mina kära grannar trodde att jag snodde deras mat (vi var sex personer som bodde i samma studentlägenhet). Samtidigt som en annan tjej, ett par rum bort, kräktes lite väl ofta på sitt rum och saker fortsatte att försvinna… Smörpaket, mjölkprodukter, öppna burkar med bönor i och folks matlådor. På vintern hade jag en liten skokartong ute på balkongen där jag hade min skinka, minimjölk i plastpåse och ost. Herregud. Danderyd. Studentlivet. Jag vet inte riktigt varför jag helt plötsligt kom att tänka på allt det där igen. Kanske för att det helt plötsligt knackade på dörren och ”Oj, men jag trodde ju att du skulle jobba hela kvällen och jag har inte lagat något alls”.

Och så fick jag den här fina påsen.

oliebollar 001

oliebollar 003

Similar Articles

5 kommentarer

 • Ok, nu vet jag vad oliebollar är för något. De ser goda ut, man bli lite sugen.. 😉 Heja O.! Hum, ja, det är tråkigt att inte ha någon att laga mat med eller till. Precis så känner jag nu när E. är bortrest (skittråkigt!). Men det är bara några dagar kvar och allt blir som vanligt 🙂 Kram på er

 • Jisses ja! Jag vet att jag verkligen borde ta tag i saken och faktiskt lära mig laga ett par rätter. Men det är ju så förbaskat tråkigt. Utan min man vet jag sjutton inte vad jag ätit. Han är så himla petig med sånt. Och så gillar han faktiskt att laga mat. Fascinerande…

 • När jag bodde själv i en etta lagade jag heller aldrig mat åt mig själv. Jag åt lunch på jobbet och tog kanske en macka när jag kom hem. Äta är socialt!
  .-= Nathalies senaste inlägg: Pastisch- Bokomslag =-.

 • Så gulligt!

  Själv satt jag och pluggade hela kvällen igår, och käkade findus (eller är det felix) kottfärssås ur burk med sked. Kallt ska det vara. Gillar egentligen all mat kall, potatis, köttbullar, pannkakor, spagetti – allt funkar kallt. Känner mig lite märklig men blev överraskad när jag läste Lemmys bok (mötörhead) att han också helst åt maten kall. Jag var visst inte ensam. Haha.

 • så gulligt och vad mumsigt det ser ut!
  .-= lady thirtys senaste inlägg: movie week – lady thirty as batman =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat