2010 03/05

En muffin, den där muffinen, flera muffins, de där muffinen

Ikväll har jag bakat muffins som den hemmafru jag är. Nej, men blev så sjukt sugen på något sött och som tur är så fanns det en förpackning muffinmix hemma.

SNC18693

SNC18696

SNC18706

Hur säger ni, förresten, en muffin eller en muffins? Och hur säger ni det i singular bestämd form, plural bestämd/obestämd form?

Jag säger en muffin, den där muffinen, flera muffins, de där muffinen. Min man – en muffin, den där muffinsen, flera muffinsar, de där muffinsarna. Dör på detta. Så himla roligt.

Berätta!

Similar Articles

6 kommentarer

 • jag säger nog muffins, muffinsen och muffinsarna…hihi.
  .-= lady thirtys senaste inlägg: hello monday. =-.

 • Jag säger precis som Oskar fast jag vet att det egentligen är jättekonstigt 🙂 Eller jag kanske säger ”en muffins” också? Jo det gör jag nog. Grammatisk anarki!
  .-= Malins senaste inlägg: Buongiorno sgroppino (language FAIL) =-.

 • Malin: Haha, det är bara så roligt. Var så klart tvungen att kolla upp det där och hittat följande:
  Bonniers svenska ordbok säger ett muffin, flera muffin eller muffins. Svenska Akademiens ordlista säger en eller ett muffins, flera muffins. Plularformen flera muffinsar saknas däremot. Åh så förvirrande!
  Tydligen ska det vara ett muffins, det här muffinset, flera muffins, de här muffinsen.

 • Haha du kan ju skriva en hel histora om muffinsar och dess böjningar (eller vad man nu säger när man pratar grammatik).
  .-= Art By Tinas senaste inlägg: in/blue/&/leo =-.

 • jag säger muffins :O
  .-= smäms senaste inlägg: Tips, tips, tips =-.

 • jag är en helt vanlig tjej som skriver om min enkla vardag, shopping o lite om det lilla extra.

  i min blogg kan du följa mig, den riktiga linda, genom mitt liv som före detta långtidsjukskriven, o till mitt liv som det ser ut idag med min ständiga följeslagare.

  Titta gärna in, lämna en kommentar och om du gillar min blogg, följ mig då gärna med bloglovin, så gör jag detsamma. Glöm inte att delta i någon av mina tävlingar som just nu pågår i min blogg. Vi är inne i slutspurten nu, så delta för sjutton gubbar! 🙂

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat