2009 11/10

Pegasus, Totalart, Waterlooplein, en kul födelsedagsfest och Kring.

Jag hade en helt underbar lördag! Vi strosade runt på stan och spanade i butiker. Mest bokhandlar. Först gick vi förbi Pegasus, en helt fantastisk bokhandel, som ligger här i närheten (Singel 367) och säljer rysk skönlitteratur, böcker om Ryssland och Baltikum.

pegasus

pegasus1

Sen gick vi till ett galleri, som vi blev nyfikna på, The Totalitarian Art Gallery. (O. såg en flyer i bokhandeln.)

totalart1

Galleriet var helt fantastiskt! (Häftiga tavlor, svartvita fotografier, affischer, gamla sedlar och mycket annat som har med Sovjetunionen att göra.)

totalart

Sen gick vi vidare till marknaden på Waterlooplein och spanade lite där. På tal om marknader så finns det 21 olika stycken här i Amsterdam. Är man här på besök, så är det nästan ett måste att besöka några av dem! Läs gärna min guide här. Marknaden på Waterlooplein var sig lik. Mycket secondhand, gasmasker, gamla prylar, smycken, affischer. Efter ett par timmars strosande på stan blev vi lite trötta och framför allt hungriga, så vi tog en fika på Kalvertoren och sen gick hem.

marknad

Kvällen blev riktigt lyckad också! Vi var på en födelsedagsfest och jag hade det hur trevligt som helst. Stämningen var riktigt skön och det var kul att umgås. Sen gick min kille och jag vidare till Kring och dansade hela natten.

kring8

kring10sep

På tal om Amsterdams uteliv, så finns det ett inlägg här på bloggen med tips på stans bästa uteställen. Kika gärna in.

Similar Articles

7 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat