2010 18/07

En fredag i Tallinn

I fredags, vår sista dag i Estland, tog vi bussen in till stan och gick mest runt och var så där turistiga. För det är precis så det känns nu, även för mig. I gamla stan hör man mer svenska än estniska och jag har noll koll på ställen, det finns så himla mycket nytt som jag själv aldrig sett. Jag kan inte prata estniska längre, eller lite kan jag väl, men det är svårt. Det är synd och konstigt för jag var så himla bra på det förr (estniska är inte mitt modersmål). Kunde ju översätta vad som helst till estniska och nu måste tänka efter skitlänge för att komma på enkla ord. Alltså på riktigt. Alla de gångerna jag var tvungen att kontakta estniska ambassaden i Haag pratade jag engelska med dem, kände mig som en idiot och skämdes massor. (Jag är estnisk medborgare.)

SNC19589

SNC19613

Vi tog en lång promenad på Toompea och såg en blomfestival i närheten. Det var fint och roligt för vi strosade mest runt utan någon som helst plan och bara snubblade över den.

SNC19601

SNC19603

SNC19604

SNC19605

SNC19611

Totalt överåt på Lido, en lettisk restaurang som serverar världens godaste husmanskost (dessutom är det väldigt billigt) som vi upptäckte förra gången vi var i Estland och hittade en riktigt kul butik (Reede) med en massa roliga nordiska designkläder. *Skadad som man är”. Jag blev helt kär i en Henrik Vibskov-väska, som jag aldrig skulle köpa själv och fick den i present av min kille. Hur fint?

Sen åkte vi hem till min mamma och hade ännu en fin kväll.

SNC19536

Similar Articles

2 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat