2012 16/10

”Cykelstaden” Stockholm del 3

Åh det är så himla roligt att cykla i den här stan! Busschaufförer är bara tvungna att tuta på en när man är som mest stressad och försöker cykla förbi så fort det bara går, gångtrafikanter gillar att promenera där man cyklar och alla dessa bilar som blockerar banor är något jag numera ser överallt. Tjärhovsplan är definitivt ett av mina ”favoritställen”. Där gäller det verkligen att vara skitsnabb.

Igår när jag cyklade till Kungsträdgården fick jag bromsa rejält ett par gånger: först så var det någon billist som skulle backa precis i mitten på cykelbanan vid Slussen, sen var det någon annan som var tvungen att parkera sin bil i mitten på samma cykelbana, fast lite längre fram. På vägen hem var det ungefär likadant.

Men det är ju kul att cykla, så idag när jag skulle på en rekryteringsträff i City, tog jag cykeln igen och det var inte så mycket som hade förändrats – bilar som blockerar banor fanns kvar, gångtrafikanter som gillar att promenera där man cyklar fanns kvar… Men man slutar faktiskt störa sig så småningom och vänjer sig, för det är ju jättekul att cykla och så tänker jag att snart kommer jag bli bättre än holländarna.

Similar Articles

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat