2012 26/08

”Cykelstaden” Stockholm

IMG_1028

IMG_1029

IMG_1032

IMG_1033

Det är mycket cyklar i den här bloggen just nu, men det är ju fint, eller vad säger ni? Den här fredagen började till exempel med Creative MorningsBianchi Café & Cycles, som för övrigt förtjänar två separata inlägg, för själva idén är ju verkligen hur bra som helst, och Bianchi-cyklar är helt fantastiska. Men nu om ”cykelstaden” Stockholm.

Jag har ju verkligen saknat att kunna cykla precis överallt, som det var i Amsterdam, och även fast det inte skulle bli på samma sätt i Stockholm, så hade jag ju varit superpeppad på att börjat cykla även här.

Min kille och jag har fått var sin cykel i present, så det där med cyklande skulle införas i vardagen – ”Men nu behöver vi ju inte ens åka kommunalt speciellt ofta!” och ”Åh, tänk, vad kul det är att kunna cykla till jobbet!”

Ehm, det där var ju lite att ta i. Här måste jag också nämna att jag är van vid att cykla. Jag har cyklat i Amsterdam i några år, och där cyklar folk inte direkt lugnt. Men! Den största skillnaden är ju att Amsterdam är en riktig cykelstad, där cyklisterna har företräde!

Här är mina upplevelser när det gäller ”cykelstaden” Stockholm hittills:

1. Häromdagen cyklade jag över bron till Nacka och under den lilla färden hann jag drabbas av panik flera gånger. För jag insåg att det finns cykelgalningar på sportcyklar som tror att de äger cykelbanor. Cykelgalningar i Amsterdam är en helt annan kategori. Inte lika farlig. Inte ens i närheten. På vägen tillbaka cyklade jag förbi en tunnel, väldigt lugnt, och var nära att krocka med just en sån galning. För varför ska man ens kolla om det finns cyklister i närheten?

2. Folk älskar att springa på cykelbanor, helst i mitten, och blir även störda, när man plingar på dem.

3. Folk älskar att promenera på cykelbanor, helst i mitten, och blir även störda, när man plingar på dem.

4. Jag förstår att det är mycket trevligare att gå med barnvagnar bredvid varandra, när man är fler i sällskapet, men är det inte lite dumt (och även lite farligt?) att göra det på cykelbanor?

5. Cyklisterna i den här staden har inte företräde. SÅ ÄR DET BARA. Inte ens på cykelbanor.

Similar Articles

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat