2010 09/04

Blogg(skatt)idioti

Nån gång får man faktiskt växa upp och bestämma sig. Antingen så lever man på sin blogg och då är det ju ändå faktiskt ens yrke – eller så är det bara ens egna privata dagbok.

Nu verkar helt plötsligt Katrin Zytomierska, Blondinbella och Kissie upptäckt att skatteverket vill ha skatt från det som de försörjer sig på – precis som alla andra människor. Vilket de verkar tycka är helt fel, och de verkar av nån konstig anledning inte alls vara ensamma om att tycka det. Men jag förstår mig inte på dem alls. Alltså, tar de emot gåvor och slänger dem i papperskorgen bryr nog sig ingen om det – men tar de emot gåvor och sen gör reklam för dem, då är det ju en annan sak. Jämfört med gåvor som kommer in till tidningar så är det ju ändå faktiskt så att tidningar ändå styrs av lagar när det gäller sånt här – de kan inte bara göra smygreklam. Men det kan ju de här tjejerna. Och ärligt talat – det vet vi ju alla som läser bloggarna att de faktiskt gör. Det är ju rätt genomskinligt oftast, eller hur?

Men alltså. Först så är det de gör verkligen deras jobb, och väldigt seriöst:

”Och varför ska vi genast bestraffas för det jobb som vi lägger ner? För det är väl ingen som tror att man “bara skaffar sig en stor blogg”? Bakom en stor blogg ligger mycket tid och arbete, något annat ska folk inte tro. Och när vi under flera år arbetat upp en trogen besökarskara, byggt upp…”

Vilket man kan ju tyckas är något som borde beskattas – men sen helt plötsligt så:

”Bloggandet är inget jobb. Det är våra liv som vi delar med oss av.”

Men hallå! Hur ville ni ha det egentligen? Det är ett hårt jobb, men, öh, inget arbete för er? Trodde ni tjänade rätt bra på det? Hade aktiebolag och allt? Och förresten – sen blir det väldigt seriöst igen:

”Det gör de stora bloggarna till väldigt populära marknadsföringskanaler för företag att nå ut via till sina potentiella kunder.”

Alltså nu låter det ju som ett jobb igen! Marknadsföringskanaler är ju ett väldigt långt och fint ord. Men sen direkt i nästa mening:

”Vad är det som är fel med det? Varför kan vi inte bara vara glada för det?”

Ja ni. Jag skulle själv gärna bara vara glad och ta emot gåvor skattefritt. Och ingen borde väl bry sig om det. Eller så kanske ni bara får se till att göra rätt för er som alla andra? Skärp er.

Similar Articles

2 kommentarer

  • mycket bra skrivet och granskat av dig!

  • ”Jag skulle själv gärna bara vara glad och ta emot gåvor skattefritt. Och ingen borde väl bry sig om det. Eller så kanske ni bara får se till att göra rätt för er som alla andra?”

    Grejen är ju att gåvoskatten är avskaffad sedan flera år tillbaka. Att göra rätt för sig som alla andra borde alltså innebära att gåvorna inte ska beskattas, eftersom icke-bloggande människor inte betalar skatt för gåvor.
    .-= Johan Folins senaste inlägg: Köttklister är inget ofog =-.

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat