2010 15/01

Bibimbap

Igår kväll lagade vi bibimbap och det var faktiskt inte alls så avancerat som jag trodde att det skulle bli.

Här är receptet (3-4 portioner):

Du behöver: 300 gram köttfärs, soja, sesamolja, 6 vitlöksklyftor, 1 msk farinsocker eller vanligt socker, nymalen svartpeppar, en burk konserverade böngroddar eller motsvarande mängd färska, 150 gram shiitakesvamp, 150 gram färsk babyspenat, 1 stor zucchini, 1 stor morot, 3-4 ägg, salt, 3-4 dl ris och Gochujang – Korean hot pepper paste.

Gör så här: Börja med att skölja böngroddarna, sen koka dem i 20 minuter.

SNC17366

Skölj spenaten och koka i en minut. Sen blanda den med salt, soja och hackad vitlök (en klyfta). När böngroddarna är klara, blanda dem med en klyfta hackad vitlök, lite sesamolja och salt. Strimla zucchinin i tunna strimlor, tillsätt salt och låt dem stå i några minuter.

SNC17365

Strimla moroten i tunna strimlor och stek dem i 30 sekunder. Zucchinin ska stekas sen, tills strimlorna blir genomskinliga. Skär svamparna i tunna skivor och sen stek dem i olja, soja och tillsätt lite socker.

SNC17373

Stek köttfärsen med 4 klyftor hackad vitlök, sesamolja, soja och socker. Servera med ris.

SNC17375

Portionera ris och alla grönsaker ut på tallriken och avsluta med ett stekt ägg överst och lite Gochujang – hot pepper paste. Tadaaaa! Bibimbap är klar!

SNC17381

Similar Articles

11 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat