2009 30/09

Äntligen, nu har jag hittat drömjobbet!

Dagen började inte speciellt bra, men sen vände det! Jag gick på en långpromenad och det var faktiskt riktigt skönt att vara ute. (Letade efter en födelsedagspresent till min pojkvän som fyller år på söndag.) Amsterdam är en helt underbar stad och jag är väldigt glad att jag bor här!

Hela eftermiddagen spenderades i stort sett framför datorn, jag satt och letade efter översättnigsbyråer. Ni anar inte hur glad jag blev när jag hittade några stycken som letar efter nya medarbetare! Sen såg jag en annons på ams som gjorde mig väldigt glad. Det handlade om ett företag som sökte översättare. Allt arbete skulle utföras hemifrån. Är inte det helt fantastiskt? Det handlade dock om polska och inte ryska, men det är inte det som är viktigt. Det viktigaste är att det finns möjlighet att jobba hemifrån och att det inte spelar någon roll var man befinner sig! Kanske nästa gång finns det något som passar mig. Det är precis det jag vill göra! Det var länge sen jag översatte I. Kihlmans bok och det vore hur kul som helst att göra något liknande igen!

Nu ska jag:

1. skaffa en PC

2. skaffa SDL Trados – ett översättningsprogram (Jag behöver en PC för att SDL Trados är ett PC-program och jag har Linux på min bärbara.)

3. köpa ett tangentbord med kyrilliska bokstäver/klistermärken med kyrilliska bokstäver

4. gå igenom mitt CV

5. kontakta olika byråer

jag17

Det här ska bli så kul!

Similar Articles

15 kommentarer

 • men vänta, kan du ryska? hur som helst – KUL! 😀

 • Kjempebra at du fant noe du vil gjøre 😀 Og så praktisk å jobbe hjemmenefra!
  Jeg holder på å se på noen skolen i Nederland til etter jeg er ferdig med den skolen jeg er på nå, hehe 🙂 Får se da, om det blir Nederland eller Norge 😛

  Lykke til i jobben!

 • Åh, vad kul! Hoppas du hittar nåt som passar!

  Coolt med ryska också!

 • Låter som en suverän plan. Skönt att veta vad man vill göra utan att det skänns hopplöst ouppnåligt. Önskar dig all lycka i ditt jobbletande.

  Men nu blev jag lite nyfiken, varför kan du ryska?

 • Jaha, är du ryska – där ser man=) Kommer båda dina föräldrar därifrån? Bott där när du var mindre? När flyttade ni till sverige – för jag antar att du bott i sverige eftersom du pratar svenska.

  Oj nu blev det många frågor från nyfikna mig.

 • Kan inget annat än vara glad för din skull. Tänk vad man kan hitta på ams om man bara håller sig uppdaterad! Det bästa är ju precis som du skrev, att du får jobba hemifrån och kan bestämma ditt schema själv. Jag är sån som inte kan dra ut på något, utan vill helst får det fixat med en gång. Lycka till och hoppas det går bra. Glädjer mig att du trivs så bra i Amsterdam.

  Mm, kakor är svårt att inte bli frestad av. Men nu är det Torsdag i dag och jag ska göra mitt bästa för att klara denna dagen också, i morgon ska jag unna mig!

 • Ja, visst är kollektionen vacker?

  Det blev inte en sådan dum dag ändå:)

 • Hej 🙂

  Jag har startat en blogg om Reumatism, för
  att de är många som har de och vem som helst kan
  drabbas av de och att en del inte ens vet vad de är.

  Hoppas du vill läsa min blogg 🙂
  Ha de bra / Emma

 • Vad roligt, grattis! 🙂

 • Vad roligt! Ibland känns det liksom som om allt bara faller på plats! 🙂

 • sv:tack och bock! du är inte lite snäll mot mig!

 • Jaha, är det? Fan vad coolt!

  Jag kan: spatziba. men det stavas nog inte så ;D

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat