2009 31/08

Ännu en skön helg i Amsterdam

Jag hade en helt underbar helg! Vi var ute i fredags, så det var skönt att bara ta det lugnt dagen efter. Lördagen spenderades hemma, jag hade verkligen ingen lust att springa på stan, dessutom regnade det en hel del. En helt perfekt dag för att vara hemma, kolla på film och läsa. Söndagen var däremot mycket rolig och händelserik. Den spenderades i stort sett ute på stan. Så här såg det ut:

promenad30augmodernartmarket

Vi tog en lång promenad på stan. Först gick vi förbi den här marknaden som ni ser på bilden ovan. På tal om marknader så finns det 21 olika stycken här i Amsterdam och varje marknad har sig egen specialitet. Läs gärna min guide om det här.

promenad30augmodernartmarket1

promenad30augmodernartmarket2

Sen fortsatte vi vidare mot Amstel och en stadsdel som heter Oost. Jag har inte varit där förut, så det var kul att gå dit.

promenad30augjag

Utrechtsestraat. Den gatan har jag tipsat om förut. Där hittar ni en hel del mysiga butiker.

promenad30augoosterpark

Oosterpark

promenad30augtropenmuseum

Vi strosade runt i Oost nån timme, vilket var mycket trevligt! Området är väldigt mysigt och inte alls turistigt. På bilden ovan ser ni Tropenmuseum. Läs gärna mer om museet här.

Promenaden avslutades med en fika, vilket var riktigt skönt efter ett par timmars trosande på stan. Kvällen var också mycket trevlig! Vi lagade en smörgåstårta till middag (mer om det lite senare), en kompis till oss kom förbi och vi kollade på film.

Similar Articles

6 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat