2010 02/01

Lördagen den 2 januari. I morse vaknade jag alldeles för sent, huvudet kändes som en boll och det tog ett bra tag att piggna till. Sen vände det helt, jag satt i soffan, drack kaffe, läste och det var hur mysigt som helst. Sen ringde min mamma och berättade om att hennes pappa hade dött…

Jag har inte träffat min morfar på många många år, men vi pratade via skype för några veckor sen… Konstigt nog minns jag min morfar mest från den tiden då jag var liten och vi hälsade på honom och mormor i Kazakstan. De hade ett fint vitmålat hus, som de byggt själva, en liten trädgård med körsbärs- och aprikosträd, vita kaniner och en massa andra djur. På somrarna var det så himla varmt där, så man orkade knappt vara utomhus mitt på dan. Ute på gården fanns det en stor balja, som morfar döpte till ”Natashenjkas lilla hav”, där man kunde bada när det var som värst. Jag minns också att jag fick en söt valp i present av honom, eller rättare sagt fick jag ta hand om den medan vi var på besök. Hunden var hemskt fin när den var liten, men sen hände det något, den blev aggressiv och bet min mormor så hon fick åka till sjukhuset för att sys.

Min morfar var ostmakare och gjorde goda ostar. Hur fantastiskt är inte det?

Han var inte så gammal och skulle ha fyllt år imorgon.

Det är så hemskt, så man saknar ord.

Vi gick en sväng på stan, köpte var sin latte och på nåt sätt kändes det fruktansvärt fel att vara bland alla glada människor och återgå till sitt lyckliga liv.

Similar Articles

4 kommentarer

Kommentera

CommentLuv badge

copyright 2008-2009 29 kvadrat